Het is een prachtig vak omdat ik de kans krijg mensen te ondersteunen in een veranderingstraject, waarbij therapie├źn gebaseerd zijn op wetenschappelijke inzichten, die leiden tot goede resultaten in de behandelkamer. Maar ook het nuchter nadenken en relativeren kan nuttig zijn. Zeker in de eerste lijn, waar kortdurend wordt behandeld  (5-12 gesprekken).

Mijn naam is Lotty Stokhof, geboren in 1963 in het oosten van het land. Ik heb gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, met als studierichting  klinische- en neuropsychologie. In 1999 ben ik gestart met mijn eigen praktijk en ben al meerdere jaren een BIG-geregistreerde gezondheidszorgpsycholoog met een Eerstelijnsregistratie. Ik werk met cognitieve gedragstherapie (CTG) en EMDR.

Hoewel het lastig of ingewikkeld kan zijn om over klachten te praten wordt er, in tegenstelling tot wat mensen verwachten, ook vaak gelachen tijdens een therapie. Het kan bevrijdend zijn te snappen waarom je doet zoals je doet, en manieren zichtbaar worden om dat te veranderen. Of als je nare ervaringen eindelijk achter je kunt laten, of beter je grenzen leert bewaken. Of als je kunt accepteren dat je bent wie je bent en dat dat prima is.

Registraties:

GZ-psycholoog (Big registratienummer: 29062991225

Eerstelijnsregistratie (Lidmaatschapsnummer 3786

K.V.K. nummer: 59006463

Lidmaatschappen

LVVP     (Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen &Psychotherapeuten)

NIP         (Nederlands Instituut voor Psychologen}

VEN       (Vereniging EMDR Nederland)